Kinesiotape/medicaltape is niet zoals de starre, witte sporttape. Het is gemaakt van dicht op elkaar geweven (net als de huid) elastische katoen en komt in allerlei verschillende kleuren. De tape is tot 140-150% rekbaar ten opzichte van de oorspronkelijke lengte. De kinesiotape/medicaltape beschikt over een polyacrylaat lijmlaag. Deze lijmlaag is minder agressief voor de huid als de zinkoxide lijmlaag waarover de witte sporttape beschikt. De lijmlaag is duurzaam en afhankelijk van de kwaliteit zeer waterproof. Een kwalitatief goede tape zal ook blijven zitten tijdens intensief bewegen, zweten en zwemmen. Het is van essentieel belang dat de tape langer op de huid gedragen wordt om een maximaal effect van de behandelmethode te realiseren.

Er zijn verschillende behandeltechnieken om de kinesiotape/medicaltape op de huid aan te brengen. Men maakt gebruik van spier-, ligament en mobiliserende technieken. Na het aanbrengen van de tape wordt de huid iets opgetild waardoor de bloedcicurlatie rondom het aangedane gebied wordt verbeterd, de druk wordt verlaagd en de pijn wordt verminderd.  De kinesiotape/medicaltape dient een langere draagperiode te hebben, waardoor optimaal gebruik gemaakt wordt van het principe ´´24-uurs behandeling´´. Doordat de tape 24-uur doorlopend werkt, zal het herstel aanzienlijk worden bevorderd.
Tevens zal de kinesiotape/medicaltape de functie en houding verbeteren. De behandelmethode met kinesiotape zal er op den duur voor zorgen dat de houding wordt verbeterd en de klachten aanzienlijk verminderd worden.

Kortom, kinesiotape/medicaltape zorgt voor een verbetering van de bloedcirculatie, voert vocht af, ondersteunt en corrigeert de houding en stimuleert het herstel.

Fysiotherapie De Hunze - Groningen

Fysiotherapie De Hunze.

Samen helpen wij u weer in beweging.