Home Fysiotherapie de Hunze Groningen

Team Fysiotherapie de Hunze Groningen

Buiten bewegen? De zonnigste tips voor u op een rij.

Bent u een huismus? Een binnenmens? U (of jij) zit het liefste binnen: tv of samen.

Bewegen is “je ding niet zo”, zeg maar. Al die joggende, wielrennende, skatende lieden om je heen. Je wordt al moe als je ernaar kijkt. Wat is er dan wel leuk aan bewegen? Dat je daarna zo’n fijn gevoel hebt. Er komen namelijk stofjes vrij, die behoren tot de zogenaamde endorfinen en zorgen voor een ontspannen gevoel.
Al die joggende, wielrennende, skatende lieden om je heen.

Moeilijk en ingewikkeld hoeft het niet te zijn. In het dagelijks leven kun je veel doen.
Voorbeelden zie je hieronder.

Op de fiets een boodschap doen en even omrijden kan dat gevoel al geven. Lopend de brief naar de postbus brengen of eens even kijken hoe het met de wat verder weg wonende vriendin of kennis gaat.
Op de fiets een boodschap doen en even omrijden kan dat gevoel al geven

Rommelen / werken in de tuin en/of de was buiten ophangen. Ramen lappen: met emmers water, trap op - en aflopen, daarbij flink rekken en strekken. Wel uitkijken: niet van de trap vallen. Tennissen hier in de buurt; op de nieuwe speeltoestellen met je kinderen.
Rommelen / werken in de tuin en/of de was buiten ophangen.

Buiten bewegen kan ook in clubverband: voetbal, zowel regulier (Lewenborg) als speciaal: Kids United.

Om te laten beoordelen welke sport geschikt is voor je kind kun je de (kinder) fysiotherapeuten raadplegen. Voor speciale kinderen met bijzondere behoeften /wensen is een bezoek aan de kinderfysiotherapeut aan te bevelen, alsmede deelname aan Fitkids. Voor de jongste kinderen die hun vaardigheden ontwikkelen is er Peuter-kleuter (G)-gym.

Veel buitenbeweegplezier gewenst!